top
Bookmark and Share
ПромоцииВ любими КонтактиКарта на сайта
Най-продавани
 
Телефон за бърза поръчка
0884 271 899
раб. време от 10:00ч-17:00ч

Количка
0 артикула
 
Намалени продукти
Лещи Devil F20 Лещи Devil F20
39лв. 17лв.  
5 out of 5 Stars!
Лещи Devil green F27 Лещи Devil green F27
39лв. 17лв.  
Лещи SH-M1  F37 Лещи SH-M1 F37
39лв. 17лв.  
 
Доставка

КАК СЕ ПОЛЗВАТ КОНТАКТНИ ЛЕЩИ

КАК СЕ ПОЛЗВАТ КОНТАКТНИ ЛЕЩИ

 

ПОСТАВЯНЕ

Измийте ръцете си много добре - хигиената при лещите е задължителна. Изплакнете основно и лещите със съответния разтвор. За да избегнете объркване на лещите, създайте си навик да започвате винаги с дясното око. Контактната леща трябва да бъде чиста и леко влажна. Уверете се, че лещата не се е обърнала. Това става, като я поставите на показалеца и гледате дали следва естествената си сферична форма.

Description: онтактни лещи - поставяне

Гледайте в огледало по време на слагане на лещите. Поставете контактната леща на показалеца на доминантната  ви ръка. Опънете широко долния и горния клепач с помощта на средните си пръсти.

Description: онтактни лещи - поставяне 2-ра стъпка

 

След това поставете внимателно в окото контактната леща с помощта на показалеца, като продължавате да държите широко отворени клепачите с помощта на средните си пръсти.

Description: онтактни лещи поставяне 3

 

Внимателно отпуснете клепачите и примигнете. С това лещата автоматично се центрира. При това вече би трябвало лещата да лежи нормално върху вашето око. На лявото око лещата се поставя по същия начин.

Description: онтактни лещи поставяне 4

 

СВАЛЯНЕ

Започвайте винаги с дясната леща. Преди сваляне трябва добре да измиете ръцете си и да ги подсушите. Погледнете нагоре и изместете лещата с показалеца към долната очна половина.

Description: онтактни лещи свалянеХванете внимателно лещата между палеца и показалеца и я свалете от окото. Поставете лещата в контейнер с пресен разтвор.

 

Description: онтактни лещи сваляне 6

 

Подходящи ли са контактните лещи за всеки?

Повечето хора могат да носят контакти лещи. Дали това и за Вас се отнася, може да ви каже вашият очен доктор чрез различни тестове. При някои хора очите могат да бъдат доста сухи или наличие на специфична зрителна недостатъчност да бъде предпоставка за избягване  на контактни лещи.

Могат ли децата да носят контактни лещи?

Да, ако децата боравят правилно с контактните лещи те могат да ги носят.  Доста често децата свикват с контактните лещи бързо и боравят с тях по-съвестно отколкото възрастните.

Защо контактните лещи с UV-защита имат предимства за Вашите очи?

Продължителното излагане на UV-лъчението е един от рисковите фактори, който се свързва с катаракта. Контактните лещи с UV-защита предпазват роговицата и вътрешността на окото от вредното лъчение.

Нужно ли е полагането на големи грижи при почистването на контактните лещи?

Не. Свикне ли човек веднъж с ежедневния процес на почистване на контактните лещи, той става толкова прост както и ежедневното миене на зъби. Още повече, че от известно време има така наречените "All in One" разтвори, чрез които почистването е значително опростено.Почистването на лещите с чешмяна вода е немислимо, тъй като тя съдържа бактерии и микроорганизми.

Колко важна е ежедневната грижа при контактните лещи?

 Ежедневната грижа за контактните лещи играе основна роля за здравето на очите и комфорта при носене на лещите. Пренебрегването или занемаряването на тази грижа е причина за образуване на наслагвания върху повърхността на контактните лещи. Тези липидни и протеинови наслагвания предизвикват най-често непоносимост. Те могат да предизвикат различни раздразнения, като конюнктивни или роговични възпаления.  При едномесечните контактни лещи рискът от раздразнения е значително намален, тъй като тези наслагвания едва или изобщо не се образуват. Затова важи: колкото по-често се сменят контактните лещи, толкова по-здравословно е това за очите Ви.

Колко бързо човек привиква към контактните лещи?

Вие ще бъдете изненадани, колко бързо човек привиква към новите меки контактни лещи.  След кратко време вашите очи вече не усещат присъствието на меките лещи.

Причиняват ли контактните лещи болка в очите?

Не, усеща се само едно леко докосване и след кратък период на адаптация очите свикват и спират да усещат меките контактни лещи.

Могат ли контактните лещи да се изплъзнат зад очите?

Не, конюнктивата е срастната с очната ябълка и клепачите, така че преминаване на контактната леща зад окото е невъзможно.

Какво се случва, ако човек заспи с контактните си лещи?

Чувствителните очи могат дори след един час силно да се раздразнят и дори да се достигне до увреждане на зрението Затова горещо се препоръчва преди заспиване да се свалят лещите от очите.

Може ли да плуваме с контактните лещи?

Да, но при всички случаи трябва да го правим с плувни очила, тъй като първо има опасност да загубим лещите и второ да  се стигне до силно раздразнение на очите и инфекции причинени от хлора в плувните басейни.

 

Може ли с контактни лещи да посещаваме солариум?

Да, с контактни лещи може

Автор на материала: www.o4ila.com

 

 

 

 

Няма продукти в тази категория.